1-1 stemmecoaching

 

Stemmecoaching er for dig, der ønsker at udvikle din stemmes potentiale
– uanset hvilke elementer du ønsker at skrue mere op for i din stemme.

 

Og så er det for dig, der gerne vil bruge din stemme, for at styrke din kommunikation.

 

Book din tid herSe priser her

oplever du udfordringer i form af:

 

  • at din stemme bliver slidt, træt eller hæs?
  • at du ikke har kraft og power nok på stemmen?
  • at du får spændinger i nakke, strube og kæbe?
  • at du ikke synes, at din stemme matcher din personlighed og din position?

     

Det kan også være, at du oplever at have en spinkel og måske tendens til skinger stemme.
Eller en underartikuleret og tung stemme, der har tendens til at lyde monoton.

Stemmecoaching kan hjælpe dig til at ændre den måde, du bruger stemmen på, så du oplever, at din stemme hænger sammen med den person, du er.

Få kontakt til din kernestemme

I stemmetræningen arbejder vi med at få kontakt til kernestemmen, som er din personlige stemme – den stemme du er født med. Kernestemmen har stor frihed, et stort omfang, mange klanglige nuancer, samt styrke og udholdenhed.

Når der er balance mellem åndedrættets og stemmens muskler, så har struben og stemmelæberne mulighed for at vibrere frit og ubesværet, og du opnår derved en kontakt til din kernestemme. Du vil opleve, at din stemme får mere fylde, resonans og gennemslagskraft, når du taler eller synger fra din kernestemme.

For at kunne genfinde kontakt til kernestemmen, arbejder vi med øvelser for at få etableret en god stemmekrop – også kaldet sangerkroppen.

Kernestemmen er der, hvor man ikke har kompensatoriske spændinger, som resulterer i, at stemmen ikke kan arbejde frit fra sit naturlige udgangspunkt. Det er ofte en uhensigtsmæssig holdning og en højtliggende vejrtrækning, som er årsag til kompensatoriske spændinger, og med til at skabe en grundlæggende usikkerhed.

Stemmetræning – tale

Ønsker du at styrke din talestemme, så du kan tale i lang tid uden at slide på sin stemme og uden at blive hæs?

Har du en drøm om at få mere klang, dybde og flow i din stemme, så du føler dig godt tilpas med din stemme og har overskud når du kommunikerer?

På et stemmeforløb med fokus på din talestemme, lærer du hvordan du bedst bruger din stemme, så du kan tale med gennemslagskraft og power, uden at slide din stemme ned.

Igennem øvelser for holdning, styrkelse af åndedrættets muskler, samt stemmeøvelser lærer du, hvordan du får kontakt til din kernestemme og derved opnår en mere klangfuld og velartikuleret stemme, som er behagelig at lytte på.

Oftest vil der være kompensatoriske spændinger omkring åndedrætsmuskulaturen og i musklerne omkring struben, nakken, skuldrene, kæben og tungen, som begrænser din stemmes frihed. Jeg løsner disse kompensatoriske spændinger igennem manuel behandling, så du vil mærke en øjeblikkelig virkning på din stemme.

 

Stemmetræning – sang

Ønsker du at udvikle din sangstemme, få mere sikkerhed når du synger, og stå stærkere som sanger med din personlige stemme?

Uanset om du er amatørsanger eller synger professionelt er et stemmeforløb hos mig for dig, der ønsker at udvikle din sangstemme til at blive mere fleksibel, powerfuld og klangfuld.

Jeg tager udgangspunkt i din individuelle klang og dit udtryk. Gennem øvelser der styrker etableringen af sangerkroppen, vil du kunne opnå at få kontakt til din kernestemme.

Ved hjælp af forskellige øvelser viser jeg dig, hvordan din stemme udvikles til at opnå en mere fyldig klang, bedre intonation og større indlevelse.

Sådan foregår et stemmetræningsforløb

Uanset om du har fokus på at styrke din talestemme eller sangstemme, vil et forløb med stemmetræning være bygget op på nogenlunde samme måde, hvor indholdet vil variere alt efter hvilket fokus du har.

I et stemmeforløb starter vi med en session på 75 min. hvor der er sat tid af til samtale, diagnosticering og udarbejdelse af et individuelt tilrettelagt stemmetræningsprogram. Samtalen tager udgangspunkt i dine ønsker og behov for stemmecoaching.
Herefter gennemgår vi de første øvelser, der skal hjælpe dig til at få den stemme, du ønsker dig.

Du fortæller mig din stemmehistorie, og hvis der er særlige hensyn der skal tages. Jeg lytter til din stemme og finder frem til, hvor dine udfordringer ligger, og hvad der skal til for, at du kan styrke din stemme og din gennemslagskraft.

I de efterfølgende sessioner følger jeg op på din stemmetræning og vejleder dig, så du er sikker på, at øvelserne udføres korrekt. Dit stemmetræningsprogram tilrettelægges og tilrettes, så det passer til din hverdag og din udvikling med din stemme.

Book en gratis afklaringssamtale

Vil du gerne vide, hvordan jeg vil arbejde med din stemme eller er du i tvivl om, hvad du kan forvente af et stemmetræningsforløb hos mig?

Du har som ny kunde mulighed for en gratis og uforpligtende afklaringssamtale over telefon. Her kan du fortælle mig om dine ønsker og behov for stemmetræning, inden du booker et stemmeforløb.

Jeg lytter til din stemme og den måde, du bruger den på, og du får en hurtig vurdering af, hvilke elementer i din stemme der virker godt, og hvad der kan forbedres.

Hold nu op hvor har jeg bare lært meget!

Anna lyttede både til mine ønsker og behov, men hun introducerede mig også for områder og begreber, som jeg ikke vidste havde så stor betydning for min stemme og sang.

Jeg har opnået en større bevidsthed ift. brugen af min stemme, og mine kolleger i kirken fortæller også, at de kan høre en udvikling i min sang.

Det kan være grænseoverskridende at kaste sig ud i nye øvelser, hvor vejrtrækningen/stemmen er i fokus, men Anna formår at skabe et trygt rum, hvor der også er plads til smil, grin og “dumme” spørgsmål.

Anna er fantastisk dygtig, yderst professionel og jeg giver hende hermed mine bedste anbefalinger.

Charlotte Pia Lund Hansen

Kirkesanger

“Jeg har for kort tid siden afsluttet et 5 sessioners stemmetræningsforløb hos Anna og giver hende hermed mine varmeste anbefalinger.

Anna er yderst kompetent og meget behagelig at være sammen med.

Jeg er kommet videre med mange gode redskaber til at arbejde videre med min stemme, og hvis jeg får brug for en genopfriskning eller behandling af min strube, hals og nakke, kommer jeg helt sikkert tilbage til Anna.”

Karin Attermann

Yogaunderviser

Har du akutte stemmeproblemer?

De fleste udfordringer med din stemme kan løses med træning og en øget indsigt i, hvordan du bruger din stemme på den rigtige måde.

Oplever du derimod hæshed, stemmetræthed eller andre mere akutte stemmeproblemer, vil jeg anbefale dig, at du booker tid til akut behandling af stemmeproblemer inden et eventuelt stemmetræningsforløb startes op. Læs mere om rehabilitering af stemmen her.

MINI-KURSUS:

"Sådan får du mere power i din stemme
med 4 lette minitræninger"


Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag med det samme den første af 4 daglige video-træninger.

Sådan! Om et øjeblik lander 1. video i mini-kurset i din indbakke.