Søger du sangundervisning og stemmetræning i Vejle?

 

Jeg tilbyder 1-1 stemmetræning for sangere i dejlige, lyse lokaler i centrum af Vejle.

Oplever du udfordringer i din stemme i form af:

  • hæshed?
  • mangel på luft når du synger eller taler?
  • spændinger i nakke og strube?
  • problemer med intonation?
  • begrænsninger i dit musikalske udtryk?
Stemmetræning i Vejle

Vil du gerne udvikle din stemmes potentiale og opnå mere kraft på stemmen?

Så kan et stemmetræningsforløb med fokus på din sangstemme helt sikkert hjælpe dig på vej.

Sådan foregår et stemmetræningsforløb

Et stemmetræningsforløb hos mig starter med en session, hvor du fortæller om dine ønsker og mål. Jeg hører din stemme og ser hvordan din krop arbejder. Derefter udarbejder jeg et personligt træningsprogram, du kan øve på derhjemme, så det passer ind i din hverdag. Undervejs i forløbet tilpasser vi løbende træningen til dig og dine mål.

Jeg tager altid udgangspunkt i dine ønsker og behov. Jeg arbejder med din individuelle klang og dit udtryk, og viser ved hjælp af øvelser, hvordan din stemme udvikles til at opnå en mere fyldig klang, bedre intonation, større indlevelse og udtryk.

Jeg tager udgangspunkt i stemmen som helhed, som sammensat af fysik og psyke. Derfor spiller kropsholdning, kropsarbejde, vejrtrækning og den enkeltes psyke en stor rolle i min undervisning.

Vi arbejder med træning af sangerkroppen, som er afgørende for, at du kan få kontakt til din kernestemme – din sunde, naturlige stemme uden kompensatoriske spændinger.

Har du brug for en stemmevurdering?

Til nye kunder tilbyder jeg en gratis og uforpligtende stemmevurdering enten hos mig eller over telefon. Vi snakker om dine ønsker og behov for stemmetræning, og du får en hurtig vurdering af, hvordan din stemme har det, hvilke elementer i din stemme der virker godt og hvad der kan forbedres.
Med udgangspunkt i denne gennemgang vejleder jeg dig i, hvordan du bedst kommer videre i arbejdet med din stemme.

Book tid her

Din krop er dit instrument

Hele kroppen er vores instrument, og det er derfor vigtigt, at man passer på sin krop og holder sig i fysisk form, da det ellers kan være med til at ændre vores lyd og kontrollen over denne. Træning af stemmen kan sidestilles med træning af bestemte muskler, som hvis man trænede sine muskler i træningscentret. Det kræves, at man holder træningen ved lige, for at opnå muskulær genkendelse og undgå kompensatoriske spændinger, der kan begrænse stemmens funktioner.

Det siger en af mine tidligere kunder omkring et stemmetræningsforløb hos mig:

Hold nu op hvor har jeg bare lært meget!
Anna lyttede både til mine ønsker og behov, men hun introducerede mig også for områder og begreber, som jeg ikke vidste havde så stor betydning for min stemme og sang bl.a. den relevante anatomi og afhjælpning af kompensatoriske spændinger.

Jeg har opnået en større bevidsthed ift. brugen af min stemme, og mine kolleger i kirken fortæller også, at de kan høre en udvikling i min sang.
Det kan være grænseoverskridende at kaste sig ud i nye øvelser, hvor vejrtrækningen/stemmen er i fokus, men Anna formår at skabe et trygt rum, hvor der også er plads til smil, grin og “dumme” spørgsmål.

Jeg har fået så meget ud af forløbet hos Anna. Hun er fantastisk dygtig, yderst professionel og jeg giver hende hermed mine bedste anbefalinger.

Charlotte Pia Lund Hansen, kirkesanger

Har du spændinger der hindrer din stemmes frihed?

Jeg tilbyder sideløbende med et stemmetræningsforløb manuel behandling i form af massage af kompensatoriske spændinger – f.eks. i kæbe, nakke og ydre strubemuskulatur, som kan begrænse stemmen.

Mange sangere oplever at miste kontakten til deres kernestemme – den stemme de er født med – og prøver ubevidst eller bevidst at opnå en bestemt lyd. På den måde kompenserer man og det danner unødvendige spændinger omkring struben og kæben især. Det kan ofte opleves som hæshed, træthed i stemmen, problemer med at synge høje toner eller smerter omkring struben.

Ved strubemassage og stræk af de muskler, som har indflydelse på hvordan vores strube arbejder, kan man fjerne spændinger løbende. Parallelt med træner vi stemmens grundfunktioner, så du får kontakten tilbage til kernestemmen og opbygger et sikkert fundament at synge på.

Er du i tvivl om hvorvidt strubemassage kan hjælpe dig, eller har du afklarende spørgsmål til behandlingen, er du meget velkommen til at kontakte mig til en uforpligtende samtale.

Akut behandling af stemmeproblemer

Har du brug for stemmetræning?

Du er meget velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere vedr. 1-1 sessioner i stemmetræning.

Du kan ringe eller sende en besked via kontaktformularen:
Tlf: 27 85 08 38